Anslutningsavgift 14500 €

Hinnat ja laskutus

Täältä löydät tietoa hinnoista ja laskutuksesta.

Hinnat

Minimi laskutusAlv 0% Alv 24%
Veden hinta 5.8.20222,5 m3/kk1,88 €/ m32,33 €/ m3
Jäteveden hinta 5.8.20222,5 m3/kk2,64 €/ m33,27 €/ m3
Perusmaksu16,13 €/ kk20,00 €/ kk(1.7.22 lähtien)

*Hinnat muuttuvat 1.1.2024 lähtien

Vesimittarin ja viemärikaivon pintakytkimen vaihto

Kiinteistön vesimittarin vaihdosta laskutetaan kiinteistön omistajaa 75 € sis ALV + vaihtotyö.

Viemärikaivon pintakytkin vaihdosta laskutetaan kiinteistön omistajaa 110 € sis ALV + vaihtotyö.

Huoltomies laskuttaa vaihtotyöstä.

Vesiosuuskunnan liittymismaksu ja alennukset

Kiinteistön liittymismaksu

Kiinteistöllä on vahvistettu liittymämaksu, tällä hetkellä 14 500€. Maksu sisältää runkoverkon käyttöoikeuden, Loviisan vesilaitoksen mahdolliset liittymismaksut sekä kiinteistökohtaisen pumpun ja vesimittarin. Maksu ei sisällä kiinteistökohtaista kytkentää kiinteistön ja vesiosuuskunnan osoittaman liityntäpisteen välillä eikä esimerkiksi rantautumiskustannuksia.

Volyymialennus, useampi kiinteistö

Jos sama juridinen henkilö omistaa useamman kiinteistön ja tilaa liittymät samalla kertaa on hän oikeutettu volyymialennukseen.

Volyymialennus on 2% kokonaishinnasta per kiinteistö.

Tämä pätee tapauksissa 2-10 kiinteistöä. (Esimerkiksi 3 kiinteistöä kerralla oikeuttaa 6% kokonaisalennukseen ja 10 kiinteistöä 20% alennukseen.) Yli 10 kiinteistöjen kokonaisuuksista tekee vesiosuuskunta erillisen tarjouksen.

Volyymialennus, useampi talo samalla kiinteistöllä

Jos samalla kiinteistöllä on useampi asuintalo, ensimmäisestä peritään voimassa oleva liittymismaksu,toisesta asuintalosta peritään 50% ja kolmannesta asuintalosta eteenpäin 30% liittymämaksusta per rakennus. Alennetun hinnan edellytys on että kiinteistössä on yksi vesimittari ja yksi pumppuasema.

Muut tapaukset

Ottakaa yhteyttä hallitukseen.

Loviisa 15.2.2012

Pernajan saariston vesiosuuskunta
Hallitus

Laskutusperusteet

Osuuskunnan hallitus on päättänyt seuraavista ehdoista ja hinnoista varmistaakseen osuuskunnan talouden ja kyvyn hoitaa sovitut tehtävänsä, mm palvelutason ylläpidon.

Sääntöjen 12 § mukaan jokaisen jäsenen tulee mm:

1) solmia hallituksen hyväksymä sopimus liittymästä ja osuuskunnan palvelujen käytöstä.

Tämä sisältää sen, että jokaiseen liittymään sisältyy SEKÄ vesi ETTÄ viemäri, joista molemmista laskutetaan. Olemme koko ajan tuoneet esille, että verkosto sisältää molemmat osat, ja palvelu on kokonaisuus. Jos tilaaja haluaa käyttää vain vettä tai viemäriä, on tämä tietenkin mahdollista, mutta se ei vaikuta hintaan, koska kustannukset osuuskunnalle ovat kuitenkin samat. Kaikista liittymistä veloitetaan myös sama perusmaksu.

2) noudattaa hallituksen hyväksymiä, voimassa olevia vesipalvelujen toimitusehtoja ja hintoja tai hinnastoja.

Lasku 7-12/15 sisältää arvioidun vedenkulutuksen korjauksen 2,5 kuutiometriksi kuukaudessa laskutusjaksolle ennen heinäkuuta 2015 (aikaisempi arvio 5 m3/kk).

Nyt laskutetaan myös perusmaksu ja minimikulutus ajalle 7-12/2015 à 2,5m3/kk (katso lisää kohdasta Vesiosuuskunnan liittymismaksu ja alennukset).

Viemäri on ollut käytössä heinäkuusta 2015 lähtien, mikä merkitsee, että jäseniä sen jälkeen laskutetaan myös jätevettä 2,5m3/kk riippumatta siitä, onko viemäri kytketty vai ei. Jäsen, jolla mielestään on erityisen painavia syitä olla maksamatta perusmaksua, ottakoon yhteyttä isännöitsijään.

Lopuksi ilmoitetaan, että osuuskunta tulee jatkossa lähettämään laskut sähköpostilla, ellei yksittäisen osakkaan kanssa ole sovittu muusta käytännöstä.

Laskutusosoitteen muutos

  Nimi (pakollinen)

  Osoite (pakollinen)

  Sähköposti (pakollinen)

  Puhelin (pakollinen)

  Asennusosoite (jos eri kuin laskutusosoite)

  Haluan, että minuun ollaan yhteydessä