Anslutningsavgift 14500 €

Ohjeita talveen

Talvella täytyy olla huomaavainen ja varmistaa etteivät puhdasvesiputket eikä jätevesikaivo pääsevät jäätymään. Puhdasvesilinjassa on koko ajan painetta. Jos vesiputket jäätyvät, on suuri riski että jotain rikkoutuu ja vesivahinko voi tapahtua kun vesiputki sulaa.

Kun talo jätetään viikoksi ja jäätymisriski on olemassa, kannattaa sulkea venttiili ennen vesimittaria sisääntulevassa putkessa ja avata joku hana talossa sen jälkeen. Tämä sen takia, että paine joka syntyy jäätymisestä ei riko talon putkia tai vesimittaria.

Jos kiinteistö jätetään pitkäksi ajaksi käyttämättä on parasta sulkea kiinteistön puhtaan veden liitymäventtiili, joka on merkitty sinisellä hatulla. Sulje venttiili kääntämällä kara muutamia kierroksia myötäpäivään kunnes vastus tuntuu. Älä kierrä liian kovaa, että venttiili rikkoutuu.

Muutamassa kiinteistössä jätevesikaivo on jäätynyt. Tarkista että sisäpuoliset solumuovikannet (pitää olla kaksi kappaletta) ovat paikallaan ja asennettu erilleen toisistaan, jolloin niiden väliin syntyy eristävä ilmakerros. On myös tehokasta lapioida lumikasa kaivon päälle ja sen ympärille. Mitä isompi lumikasa sitä paremmin se eristää.

Jos kiinteisö jätetään pidemmäksi ajaksi käyttämättä,kannattaa myös sulkea jäteveden liityntäventtiili, joka on merkitty ruskealla hatulla karan päällä (jossain merkitty sinisellä hatulla ja teipillä).

Kun kiinteistön jätevesipumppu pumppaa palaa vihreä valo. Jos punainen valo palaa on joku häiriö tapahtunut.

Pintakytkimet voivat joskus sekaantua toisiinsa mikä johtaa siihen ettei pumppu käynnisty kun pitää. Jos pinta nousee hälytysrajalle syttyy punainen valo. Silloin pumpun pitää pakkokäynnistää kääntämällä kytkin automaattiasennosta manuaaliasentoon. Jos pumppu pumppaa normaalisti ja pinta laskee kaivossa on kaikki kunnossa. Kun pinta on laskeutunut pintakytkimet yleensä myös asettuvat normaaliin asentoon (pitävät roikkua suoraan alaspäin).

Jos pumppu käy, mutta pinta ei laske, on joko jätevesiputki tukossa tai pumpussa jotain vikaa. Tarkista silloin ensin että viemäriputken sulkuventtiili on auki.

Jos on jäätymisriski, voi yrittää kaataa lämmintä vettä kaivossa sijaitsevan ulosmenevän putken päälle.

Jos pumppaamalla ei saada pinta kaivossa laskemaan ja kaivo on täynnä, pitää tilata viemäriauto tyhjentämään kaivon ennen kuin lisäselvityksiä voi tehdä.

Jos tarvitsette apua niin ota yhteyttä huoltomieheemme Petri Hämäläinen 0400 210 950.